Institut Alba - Psicología, Pedagogía y Logopedia
 
CAT | CAST
 
    c/ Gran Via 168, 2on1a - 08330 - Premià de Mar
 
facebook institut alba twitter institut alba google plus institut alba linkedin instagram institutalba

 

 

SERVEIS GENERALS
Psicología Adultos
Psicologia Clínica Adults
Psicología infantil y juvenil
Psicologia Clínica
Infantil i Juvenil
Psicología Jurdíca
Psicologia Jurídica
Psicopedagogia
Psicopedagogía
Teràpia Familiar
Psicopedagogía
Teràpia Sexual i de Parella
Psicopedagogía

SERVEIS ESPECIFICS
Psicología Adultos
Psicologia i Infertilitat
Psicología infantil y juvenil
Psicologia Perinatal i
Maternitat
Psicología infantil y juvenil
Tecnologies Educatives
Innovadores
Psicología infantil y juvenil

 


 

 


Reeducacions Psicopedagògiques i Tecnologies Educatives Innovadores


En el nostre centre de psicologia i logopèdia treballem les reeducacions psicopedagògiques des d'una perspectiva constructivista la qual concep l'aprenentatge com un procés de descobriment i de construcció, respectant el ritme evolutiu i la naturalesa de cada nen, des d'un entorn motivador i en constant col·laboració familiar.

Per aquest motiu oferim a tots els nens amb necessitats especifiques especials (NEE), els últims avanços tecnològics educatius que afavoreixen i faciliten l'assimilació de conceptes i milloren les aptituds i les habilitats cognitives implicades en el procés d'aprenentatge.
  noves tecnologies

Actualment, les noves tecnologies educatives ens permeten comprendre i personalitzar les tasques d'aprenentatge segons el cas, l'edat i el tipus de dificultat que presenta el nen, afavorint la implicació infantil en la tasca psicopedagògica des del primer moment.

Precisament, per potenciar tots aquests aspectes didàctics, disposem de programes informàtics dissenyats específicament per al desenvolupament infantil necessaris perquè les noves tecnologies educatives quedin completament integrades en el dia a dia de les tasques de reeducació que realitzem en el nostre centre.

Cadascun d'aquests programes ens ofereix multitud de tasques amb estímuls visuals i auditius diferents que treballen directament sobre les següents habilitats:

insitut alba atenció selectiva-focalitzada:el nen ha de ser capaç d'adquirir i millorar l'habilitat per seleccionar, de tota la informació present, la que és important per a la tasca i inhibir la resposta davant la informació que no és rellevant.
insitut alba atenció sostinguda:exercicis d'entrenament perquè el nen sigui capaç de mantenir l'atenció en tasques llargues responent de manera efectiva a la presentació d'estímuls rellevants.
insitut alba memòria operativa: treballem perquè el nen augmenti la seva habilitat per mantenir la informació disponible en la seva ment per períodes curts de temps i pugui treballar amb ella.

En resum, les noves tecnologies educatives responen a una nova forma d'aprenentatge que simplifica les dificultats que han d'afrontar els nens amb necessitats educatives especials i que ens ajuden a millorar les seves aptituds, millorant la lectura, l'escriptura i la comunicació verbal i evitant l'avorriment, augmentant la motivació i millorant finalment el rendiment escolar.

Aquestes noves tecnologies educatives estan especialment indicades per a nens amb necessitats educatives especials (NEE), tals com:

insitut alba Trastorn per dèficit d'atenció amb/sense hiperactivitat (TDAH).
insitut alba Dislèxia (dificultats en l'adquisició i consolidació de la lectoescriptura.
insitut alba Disortografía (dèficit específic en l'escriptura).
insitut alba Discalculia (dificultats en els processos matemàtics)

 

QUINS PROGRAMES UTILITZEM A INSTITUT ALBA?

A Institut Alba utilitzem, entre altres programes educatius informàtics, els següents:

TEST AULA NESPLORA (Programa de Realitat Virtual)

Entre les noves tecnologies educatives destaquem el test AULA, creat per Nesplora i l'equip de Neuropediatría de la Clínica Universitat de Navarra, per oferir un perfil cognitiu, atencional i de moviment complet que ens ajuda a detectar la presència del Trastorn de Dèficit d'Atenció amb o sense Hiperactivitat (TDA-H) o altres dificultats.


Per a què serveix AULA?

Aquest test utilitza la realitat virtual i avalua la tendència a la distracció, la desviació del focus d'atenció, la velocitat de processament, la impulsividad i l'activitat motora del nen durant l'execució de la prova. També mesura de manera simultània l'atenció auditiva i visual i ens ofereix finalment un perfil atencional molt complet que resulta de molta utilitat per a l'orientació diagnòstica i per a la intervenció terapèutica.


Com funciona AULA?

A través d'unes ulleres 3D aconseguim introduir al nen en un aula virtual en la qual es trobarà amb altres companys, amb un professor i amb tots els elements habituals que es poden trobar en qualsevol classe real. Asseient en la seva taula, el nen anirà rebent estímuls auditius -a través d'uns auriculars- i estímuls visuals -en la pissarra virtual-.
L'objectiu és aconseguir que el nen respongui a través d'un polsador a les instruccions que el professor virtual ofereix a l'inici de cada tasca. Els resultats finals seran processats pel programa informàtic oferint-nos un informe final complet sobre el perfil cognitiu del nen.


MEMOTIVA FLEX

Programa informàtic educatiu dissenyat per exercitar la memòria de treball (habilitat necessària per emmagatzemar informació a curt termini i poder treballar amb ella) en persones que presenten dificultats atencionals i de concentració, ja sigui a nivell infantil o d'adults.
Aquest programa ens permet realitzar modificacions individuals per adaptar-nos a cadascuna de les dificultats que presenta la persona.


LLETRES AMB MÉS

Programa informàtic educatiu que ajuda als nens més petits a reconèixer, assimilar i utilitzar les lletres de l'abecedari de la manera més divertida. Molt útil en nens amb problemes d'assimilació de conceptes, relació i memòria de les primeres lletres i paraules, alerta de problemes futurs en la lectoescriptura.

 

Institut Alba Centre de psicologia, pedagogia i logopèdia situat en el centre de Premià de Mar, on oferim serveis de psicologia per a adults, psicologia infantil i juvenil, psicologia jurídica, psicopedagogia, logopèdia, teràpia familiar, teràpia sexual i de parella, psicologia i infertilitat, psicologia perinatal i maternitat.

© 2013 Copyright. Tots els drets reservats a Institut Alba Avís Legal